Helders Goud, Napoleon en de nieuwe Dorus proeft u vanaf het voorjaar 2016 op Fort Westoever.
Fort Westoever – een onopvallend fort langs het Noord-Hollands kanaal – is ooit gebouwd om de haven van Den Helder te verdedigen.
Het fort wordt al jaren niet meer gebruikt. Miljoenen mensen passeren dit bijzondere deel van de Helderse geschiedenis zonder de waarde ervan te kennen.

Daar komt verandering in. Fort Westoever wordt hersteld en vanaf voorjaar 2016 is er weer leven in de brouwerij.
Wat gaat er gebeuren. De aarden verdedigingswal wordt opnieuw in profiel aangebracht en ingezaaid. De oude watergang pal naast de te waterlaatplek wordt weer uitgegraven. Verlichting en terreinvoorzieningen worden hersteld en de kazerne zelf wordt casco gereed gemaakt zodat herbestemming mogelijk is.
Misschien heeft u het al gelezen in de krant of op internet. Er komt een brouwerij met proeflokaal en kookstudio in de kazerne.
En op iets langere termijn wordt achter de opnieuw aangelegde verdedigingswal op kleine schaal groente en fruit verbouwd. Fort Westoever wordt Food Fort Westoever. Je kunt er eten, drinken en leren van eigen bodem en de stad Den Helder en haar geschiedenis.
Je kunt er ook bijzonder overnachten in de Commandantswoning en je start op Westoever een vaartocht in een prachtige Helderse vlet en picknickmand vol lekkers.
Wij hopen dat de toekomst voor Fort Westoever er zo uit ziet. We zetten alle zeilen bij om het fort in een acceptabele staat voor de toekomstige bestemming op te leveren.