Nadat de sloop van de voormalig schouwburg begin 2016 was afgerond, is het vrijgekomen terrein tijdelijk ingericht. Op de schouwburglocatie is een tijdelijke weg aangelegd die het Bernhardplein verbindt met de Prins Hendriklaan. Op deze manier wordt de verbinding tussen het parkeerterrein en de Polderweg ontlast tijdens de bouwwerkzaamheden van “De Zusters”. Een deel van de kavel (bij de Bethelkerk) is begin dit jaar met bomen als park ingericht en met gras ingezaaid, aangezien dit ook in de definitieve situatie Stadspark zal worden. De invulling aan de zuidzijde van de weg is afgezoomd met schanskorven, die de rooilijn van de toekomstige bebouwing markeert. Een deel van dit terrein doet nu dienst als bouwterrein ten behoeve van Deelplan 1A en 1B van halter Bellevue. Tevens is het tijdelijke parkeerterrein, dat was ingericht op de locatie van het voormalige CWI gebouw, verplaatst naar dit terrein aan de zuidzijde.